Acne specialisatie

Acne. Als je het hebt, of hebt gehad, weet je hoe vervelend puistjes kunnen zijn. Niet alleen voor je huid, maar ook voor je zelfvertrouwen.

Wat is acne eigenlijk? Het is een (chronische) ontsteking van de talgklieren in de huid. Acne komt meestal voor in de puberteit, maar steeds vaker ook pas ná de puberteit: ook volwassenen kunnen er last van hebben. Acne wordt beïnvloed door hormonen. Meestal komt het voor op het gezicht, de hals en de nek, de borst en de rug. De oorzaak is verschillend: toegenomen talgproductie, bacteriën, hormoonschommelingen (menopauze), stress, bepaalde ingrediënten in cosmetica of druk op de huid. Bepaalde voedingsmiddelen kunnen acne verergeren of in stand houden.

Behandeling van binnenuit

Een effectieve aanpak van acne bestaat uit meerdere behandelingen en het dagelijks gebruik van de juiste producten van S.P.A. aromatherapie. Dit laatste is van groot belang voor een goed resultaat. Even een vergelijking: ga je twee keer per jaar naar de tandarts, maar poets je thuis je tanden niet? Dan kun je niet verwachten dat je geen gaatjes krijgt.

De producten die ik gebruik (en voor thuis) zijn samengesteld op basis van bijenwas, plantaardige oliën en etherische oliën. Deze oliën hebben het vermogen om door alle huidlagen te dringen. Dus ook de diepste huidlagen waar acne ontstaat. De werking is intensief verzorgend en verbeterend. En niet alleen gericht op het verdwijnen van de ontstekingen, maar ook op het voorkomen van vervelende gevolgen zoals littekens.

Vergoeding zorgverzekering

Schoonheidssalon Apart is gecertificeerd acne specialist en aangesloten bij de branche-organisatie ANBOS. Hierdoor worden de behandelingen meestal vergoed door je zorgverzekering.